6/29/2009

Sürmene'de Örnek Yarışma

Sürmene’den Örnek Yarışma
Tarih: 17.05.2008 11:11:43 (6236 okuma)
 
http://www.takagazete.com/haber.php?id=10904

Sürmene Kaymakamlığı tarafından “ Çanakkale’ye Seyahat” adlı bir yarışma düzenlendi.

Yapılacak yarışmada şiiri en iyi okuyan her şubeden bir öğrenci Sürmene Kaymakamlığı tarafından 10 Haziran 2008 tarihinde Çanakkale Şehitliğine götürülecek.Yarışma öncesi Sürmene Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinin anlam ve öneminin bilinerek okunması konusunda öğretmen ve öğrencileri bir dizi nasihatte bulundu.

 

Çanakkale’deki ruhu en iyi anlatan eserlerden biri hiç şüphesiz ki Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı Çanakkale Şehitleri adlı şiiri olduğunu ifade eden Sürmene Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal “ Akif, ‘gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın’ diyerek Mehmetçiğin vatanı uğruna verdiği canın ne kadar büyük, ne kadar değerli olduğunu ifade eder. Mehmet Akif; bir şair, eleştirmen, düşünür, çevirmen ve siyaset adamıdır. Ancak daha çok şair yönüyle tanınıyor.

 

Birkaç şiir ya da sık sık alıntılanan sınırlı sayıda mısra ile anılıyor. Düşünür ve siyasetçi yönü ikinci planda kalmaktadır. Mehmet Akif bugün derin bir ilgisizlik, bilgisizlik ve dikkatsizlikle kuşatılmış durumdadır. Şiirleri toplu bir şekilde elimizin altındadır. Çanakkale Şehitleri Şiirinin şiirde anlatılan önü ve arkası kim tarafından kime hitaben ve ne amaçla söylendikleri bilinerek anlaşılması gerekmektedir” dedi.

Haberin devamı gazeteniz 'da

No comments:

Post a Comment

Sürmene Video Haber